• 1402/10/16 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 409
  • - تعداد بازدید کنندگان: 368
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

الهام اخلاقی دانشجوی دکترای رشته پرستاری با موفقیت از رساله خود دفاع کرد.

دکتر الهام اخلاقی در دی ماه سالجاری موفق به اخذ دکترای تخصصی در رشته پرستاری شد.

321773.mp3 الهام اخلاقی دانشجوی دکترای رشته پرستاری با موفقیت از رساله خود دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی: الهام اخلاقی دانشجوی دکترای پرستاری، از رساله خود با طراحی و تعیین ویژگی های روان‌سنجی ابزار مالکیت روان شناختی مراقبت پرستاری دفاع کرد. جلسه دفاع با حضور دکتر منصوره اشقلی فراهانی و دکتر سید حمید شریف نیا؛ اساتید راهنما نهم دی ماه برگزار شد.

به همین بهانه مصاحبه ای با دکتر الهام اخلاقی انجام شد:

-چقدر به رشته انتخابی تان علاقه داشتید؟

سلام و عرض ادب و احترام، قبل از شروع صحبتم می خواهم از تمام اساتیدم که نقشی در رسیدن من به این جایگاه داشتن تشکر کنم، به ویژه سرکار خانم دکتر فراهانی که استاد و راهنمایی شایسته و همراه برای من  بودند و جناب آقای دکتر شریف نیا که راهنمای من را در پیشبرد رساله ام بر عهده داشتند وتمام داوران و اعضا و اساتید دانشکده کمال تشکر را دارم.  برای من و روحیاتی که همه از من می شناسن انتخاب رشته پرستاری بسیار تعجب برانگیز بود. اما هر چه پیش­تر رفتم به این نتیجه رسیدم، پرستار نیازمند چنین روحیه لطیفی است. زیرا به این باور دارم که ما در بحرانی­ترین لحظات عمر هر انسانی با او ملاقات می کنیم و می توانیم التیام بخش زخم­هایی باشیم که در انتظار مرهم اند.

-تمرکز اصلی در پژوهش شما چه بوده است؟

در نگاه من، تکاپویی که سایه­ی طلوع بخش دنیای پرستاری را هویدا می کند، چیزی جز روشنی شعله­ی مراقبت نیست. طعمی که شاید بتواند تلخی ساعات رنج آور بیماران و همراهان را شیرین کند. اگر من مراقبت را باریکه ای از نور برای دلخوشی فردی کنم، چه چیزی از این ارزشمند­­تر می تواند باشد. کلمه­ای که بارها برای داشته هایمان به کار می بریم، «مالکیت». این مالکیت فراتر از آنچه هست که قانون و رسمیتی داشته باشد. ما در دنیایی درونمایمان خود را چه می نامیم و چه چیزی را متعلق به خود می دانیم تا برای به اوج رسیدن و شکوفا شدنش تلاش کنیم، پرستار در مراقبتش باید بی­تاب چنین رسیدنی باشد .

-چه مقالاتی از پژوهش شما استخراج شده است؟

در دوران دکتری بنده موفق به چاپ ده مقاله در ژورنال های معتبر شدم که شش مقاله، در ژورنال Q1  بوده. در مورد رساله ام هم، یک مقاله ISI به چاپ رسیده و مقالات بعدی در مسیر نگارش به سر می برد.

-چقدر این رشته در زندگی و حوزه ی کاریتان تأثیر داشته است؟

برای من پرستاری مسیری بوده که مرا محکم­تر و صبو­تر و راسخ­تر کرده. به گفته ی یکی از اساتیدم ارزشمندی الماس، به تناسب صیقل یافتن کربن وجود هر کسی است. در این مسیر پرستاری برای من حکم صیقلی داشته که زندگی را برایم معنا  بخشیده و ارزشمندتر کرده است.

-چه توصیه ای برای دانشجویان که در این رشته تحصیل می کنند دارید؟

توصیه من، تلاش برای ساختن تصویر بهتر و زیباتر برای پرستاری در جامعه است. این مهم فراهم نمی شود مگر اینکه فلسفه مراقبت، دانش و هنر مراقبت را بیاموزند و برای ارتقا این تصویر در جامعه تلاش کنند.

-برنامه شما پس از فارغ التحصیلی؟ 

برای من آموختن همیشه امری لذت بخش بوده، تلاشم این است در کنار اینکه آنچه از اساتیدم فرا گرفتم را به دیگران بیاموزم، خودم هم در راستای آموختن همچنان در تلاش و تکاپو باشم.

-سخن آخر؟

با بیتی از حضرت حافظ سخنم را به پایان می رسانم که شاید در مواجه با رنج هر آدمی در زمان مراقبت از او باید به وی یادآوری کنیم

رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند                     چنان نماند و چنین نیز هم نخواهد ماند...

  • گروه اخبار : اخبار,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 321773
:
کلیدواژه ها
فرنوش رهنمائی
خبرنگار

فرنوش رهنمائی

Template settings